torstaina, toukokuuta 04, 2006

Samasta Lähteestä

Pakko olla yllättymättä moniin juttuihin, mitä näen ja törmän ihmisten käytöksistä ja väliaikaisen kulttuuri asian muutoksista. Varman minun tapauksestani myös aika on kypsä ruveta käyttämään kokemusiin, vanhan ajan tavoin. On nähty elämän monta eri makua vuosien varrella monien eri kansojen keskuudessa.
On kiinnostava huomata että ihmiset vaikka kuinka kaukana toisistaan eläävät, mutta kaikialla kuulutaan samoihin periaateihin. Kaikki kansakunnat kuin vesivirtoja, jotka ovat saaneet alkuunsa samasta väsiläteestä. Matkan varrella haarautuivat eri teihin ja matkalleen kulkevat eri maaperien läpi. Yksi ajautuu punaisesta maaperän läpi kun toiset suolaisen ja kuivan maaperän ja toinen mustan maaperän halkki matkaan johonkin päämäärän.
Se Mitä näen nyt vuonna 2006 täällä demokraatisessa maassa Suomessa väkisinkin ajatukset kuljettavat hartioihiin takaisin vanhoihin aikoihin tapahtumiin, mitkä tapahtuivat toistuvasti pienessä kylässä noin 20 vuotta sitten. Kylässä, jossa oli vaja 500 asukasta. Kylän asukat kaikki tunsivat sukujuuresta asti toisia, kuin koko kylän asukat olivat saman perhen lapsia aikanaan. Meidän useimpien kylän poikia häiritsi se että jotkut naapurin kylän pojat aika ajoin ilmaantuivat meidän kylässä. Naapurin kylän pojat näyttivät meidän silmissämme huomattavan komeampia kuin me kylän pojat. Samalla kun kylämme tytöt ihastuivat heihin kylän miehet vihastuivat vieraille pojille. Asialle oli tehtävä jotakin. Kuten aina tällä kertaa myös jälleen kerran kateus ja mustasukkaisuus voittivat säälittävän ihmisen järkiä. Kylän pienessä kahvilassa, joka oli myös kylän ainoa kauppa pidettiin salaiset palaverit ja juonitellivat isku suunnitelmaa komeille kutsumattomille vieraille. Pahan poikien johdossa aina oli joku naimisissa oleva mies, jolla ei ollut ollenkaan kaunis vaimo ja kautta elämässän ollut myös levoton ja väkivaltainen. Ja aina sattui käydä niin että sillä pahalla miehellä oli myös joku tai pari tosi viehättävä siskoa. Sillä väliin käytiin useamman kerran yhteenottoja ja ikään kuin kylän henki olisi pahojen henkien vallassa ja äkkiä olisi langetettu kirjous.
Tässä taistelussa ei ollut voittaja eikä kukaan voinut estää tosi rakkauden suhdetta.
Muistan yhtenä vuonna lopussa selvisi että kylän jengin johtaja oli raiskanut kylän yhtä kaunista tytöä toistuvasti ja tyttö tuli raskaaksi. Sen älkeen häpeä ilkeälle miehelle ja koko suvulle ja raskas suru oli kylän osana. Eikä lopujen lopuksikaan saanut sitä tytöä, koska ei todella ansainnut niin söpöä ja nätti perhosta.
Onko niin että ihmiskunta sitä, mitä menee eteenpäin niin kaiken aikaa viisaudessa ja järjessä edistyy? Vastaus on, ei!
Mitä kauempaa menevät vedet alkuperäistä vesilähteestä, sitä enemmän menettävät alkuperäista makua, mutta kaikki todistavat vahvasti olevansa vesi.
Nuoremmat sukupolvet yrittävät astua samoihin jalanjäljin kun tuhansia vuosia sitten eälneitä esi-iseihin ja sitä he kutsuvat edistystä, mutta vika on siinä että he astuvat harhoihin jälkiin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hieno kirjoitus!

Ulkomaalainen kirjoitti...

Moi elean
Näin on, vähän aikaa oli kadoksissa sinun sivusi. Kiitos kun ilmoitit minule uuden osoitteesi.

Moi jukkis
Kiitos sinulle.
..
AryAn