perjantaina, toukokuuta 26, 2006

Varmuuskopio

Kuinka monille konen käyttäjille olen nevuonut ja muistuttanut tekemään varmuuskopio tietoista ja tiedostoista ennen kun ryhtyvät tekemään muutosta tietoihin. Kunpa itse olisin nyt noudattanut tämän käytännön nevuon ennen kun kävin blogini Template:in kimpuun ja muokailemassa tagit ja koodit. Siis toki muistin ihan hyvin tehdä kopio alkuperäisesta sivusta jo talteen, mutta turhaan itsevarmuus osaamisesta oli itselleni ansaa. Kyllä olin hermostunut kun päivityksen jälkeen blogi oli entinen. Tunnin verran blogi ei ollut olemassakaan ja onneksi sain korjattua lopussa aika pienillä vahingoilla.
Joten hyvät Naiset ja Herrat, Arvoisat Ulkomaalaiset ja Suomalaiset muistakaa aina, tehdä varmuuskopio Tamplate sivusta, jonka sisältöna on kaikki bloginne koodit ja tallentakaa luotettavan paikkaan ennen kuin olette tehneet pientäkään muutosta.
Näin olleen se tosi asiaa edelleenkin pidä paikansa että tietokone on täysin tyhmä laatikko ilman antamamme järkevä käskyä. Ja sen on aina mahdolista tehdää täysin järjettömiä temppuja, joten älä luottaa koneeseen vaan sen sijan nojautuu omaa osaamisesi ja taitosi.
"Olkoon järkki aina kanssamme"

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

näin on näreet.
ja kyllä aina tekee mieli paiskoa koko kone mäkeen, kun jotain katoaa, vaikkei vika olisikaan koneessa vaan omassa tyhmyydessä, kun ei jaksa varmistella.