tiistaina, toukokuuta 09, 2006

Eka Matka!


ensimäinen matka Suomen passilla!
Matka Belgiaan ensimäista kertaa. Vanta-Helsingin lentokentältä lento FINNAIR:illa Brysselin!
Edelleen europassa mutta ero on huomattava. Ei tarvinnut liittyä eu:n ulkopuoletla saapuneille matkustajaile jonoon, jossa on toista sata ihmista. Vaan eu:n kansalaisille tarkoitettu puoli, josta pääsee suoraan läpi ja on aivan hiljaista, eikä tarkistusta.
Matkalauku hukassa! Toimistoon tekemään katoamis ilmoitus. "Bonjour Monsieur" I'm sorry, do not speak French! Ihana kun kuule ranskaa mutta todella konellista kohtelua, ärsyttävä. "Helsingistä Laukku ei ole lähetetty ainakaan vielä Brysselin, ilmoitetaan kun saapu."
Onneksi samana päivän illalla toimitetiin hotlliin laukuni.
Virkailijat, hotellin vastaanotto ilkeä mies ja parkki paikoijen portti auttomaati konet kaikki puhuvat samakieltä, sama sukupolvea eikä juuri eroa huomaa.
Ihmiset taas tosi mukavia. Tapasin ystäväni kaverit ja he suutelivat minua(posket yhteen ja suukko ilmaan) mamma mia, en enää osaa suudella miehiä. Kun tavataan kaikki suutele toisia miehet ja naiset keskenään. Vaikka en yhtään ymmärtänyt kieltä mutta olo on rento ja porukka on todella avoin ja eleet eläviä ja jopa itse uskalla helposti puhua vieraillekin.
Belgialainen mies: jos vaikka esimerkki turkkilaisesta miehesta ajata parta, vähän hieotaan ja päätä vähän pyökeäksi muuteta, silloin ulkonäköältään tulee belgialainen mies. Ei läheskään bglondi. Belgialaista naista ei paljon huomaa jos verrataan suomalaista naista.
Ihana olla Suomessa, ja kyllä sen verran odotellaan kun pikku hiljaa suomalaiset myös muuttuvat avoimeksi.
Ainakin uskallan odottaa muutosta koska merkittävästi Suomi ei ole, mitä oli vuonna 1999 ja 2000 vaan ihmiset ovat muuttuneet ulkomaalaisia kohtaan.

Ei kommentteja: