keskiviikkona, joulukuuta 27, 2006

Rajaton Rakkaus

"Kotona. Rakkaus yli rajojen tarkoittaa, että jonkun on muutettava toiseen maahan." Maanantaina erälle ystävälle olin käymässä kun sattumalta tuli katsottua 10 viimeiset minuuttit ohjelmasta nimellä "rajaton rakkaus" 25.12.2006 klo 17:05 - 17:35 TV.
"Todellinen rakkaus ei tunne rajoja eri maiden, kulttuurien, uskontojen tai ikäryhmien välillä.Todellinen rakkaus tulee kun se on tullakseen - ja vie mukanaan."
Sen perustella mitä itse näin suosittelen sitä ja täytyy sanoa että mielestäni oli aivan upea ja ainutlaatuinen ohjelma mitä ikinä on
näytetty TV:sta. Sitä on jäljellä vielä muutama jakso ke 27.12, to 28.12, to 29.12, ma 1.1.2007 ja ti 2.1. Joten vielä ehditään nähdä jäljellä muut jaksot.
Olen ajattellut asiaa että joskus tiedotusvälineillä myös voi olla myös niin merkittävästi positiivinen vaikutus jos politiikka salli sen. Lähes jokainen suomalainen muistaa tarinan, jossa yhdysvaltalainen äiti joutuu salaa varastaa tyttärtän takaisin luokseen jostain aasian maasta. Epäilemättä tarinalla on todellinen perä, mutta sitä on niin monta versiota ja niin monella eri tavalla käännetty ja väännetty että on vaikea tietää miten meni todellesuudessa. Ja itse asiassa eräs suomalain ohjaaja teki dokumetin. Dokumentissä näytettiin perhettä, jossa osapuolet iranilainen isä ja yhdysvaltalainen äiti. Aikanaan kun iranin ja irakin välinen sota syttyi kyseinen äiti otti tytärtä mukaan yhdysvaltoihiin ja isä, joka oli lääkäri jäi kotimaassaan auttamaan oma kansansa lääkärinä sodassa. Ja nyt yli kahdenkymmenen vuoden jälkeen isä halusi nähdä tytärtä, koska sen jälkeen kun perhe jäti hänet, enää hänellä ei ollut mahdollisuus tavata heitä. Samalla polittinen tilanne oli kiristynyt iranin ja yhdeysvaltojen välissä niin pahasti että isä ei voinut edes matkusta perhensä luo.
Dokumentissä haastateltiin oikeus tuorin, joka oli antanut avioeropäätöksen naiselle vaikka isä ei ollut läsnä ja omakotitalo ja muut perhen varallisuudet sille saiselle siirrettiin. Lopulta suomalainen ohjaaja täysin epäonnistui saamastaan yhteyttä isän ja tytären vaikka ikääntynyttä isä tuotiin Helsinkiin saakka. Toki edelleen saatta tapahtua niin että vaikkapa jostain muslimimaasta kotoisin isä vie pois lapset äidiltään. Mutta mielestäni länsimainen äiti on yhtä paljon syylinen jos näin käy lapsille. Kannata olla realistinen ja tajuissaan kun valitse puolisoa ja ottaa asiat vakavasti.
Kannata muista aina että on väärin mustamaalata. "Todellinen rakkaus ei tunne rajoja eri maiden, kulttuurien, uskontojen ..." eikä ihonvärin välillä.

Ei kommentteja: