torstaina, tammikuuta 11, 2007

Uusi vuosi, mutta onko mitään uutta?

Vuosi on vaihtunut mutta onko mitään uudistuntu? miksi nyt niin vuoden synkänä aikana juhlitaan vuoden vaihtoa?Vaikka en haluasikaan uskoa että vuodet niin nopeasti kuluvat mutta kuitenki vuosi nyt on 2007 ja puolestani sanon MoRo.
Mitä uutta? mitä on muuttunut? Uutta on uusi luku 2007 ja ikäviä uutisiä. Taivas on edelleen harmaa ja lunta ei näy missään. Karhut ovat heräilleet ja sen sijan meita ihmisiä enemmän nukuttaa. Mitä kammottava talvi, musta/pimeä maailma ja painava ilmaa. Ulkomaalaisilla on todella haastava tilanne edessään. Pitää painia tämän julman raskan pimeä ilmapiirin kanssa. Monia ulkomaalaisia taas jäälleen ja kertaa toisen vuoden jälkeen tänä vuonnakin nyt pääsivat aloittamaan suomen alkeiskurssia. Monille on tullut näistä kurseista elämän rutiini. Ja taas aloitetaan sillä että Suomen lipu: "Sininen väri on järvet ja taivas ja valkoinen väri on lumi!"
Mutta ei mitään hätä vaikka kesti niin kauan ennen kuin ehdin kirjoittaa vuoden eka kirjoitusta silti henki kulkee edelleen. Tässä olen vahvasti hengissä ja minua ei karhu syönyt eikä pimeyden julmuus tukahduttanut. Minustako vihdoin tulossa hämäläiseksi? Kai olen liian vanha taipuvakseen niin suuren muutoksen. Just mietin että eikö tällainen synkkä ilma voisi olla hyvä syy ihmisten lähestyä toisinn ja tiivimpi tekemiseen keskenään?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ystävä hyvä !

Kurjaa, hurjaa ja karseeta tää on useimmalle originaali-härmäläisellekin. Koeta jaksaa ja ymmärtää meitäkin.