perjantaina, joulukuuta 15, 2006

Totuuden Paljaat Varpaat

Kun tulin Suomeen lyhyt katsausella ympäristö, rakennukset ja ihmiset kaikki näytti niin täydelliseltä. Varman osittain olikin niin kuin olin todennyt mutta uskomukseni oli myös joutunut liioitteluun. Täälläkin on ihmistekohahmoia vaikka kuinka paljon, jotka eläävät kansan kustannuksilla. Toisin sanojen on epärehellisiä ja huijareitä, jotka laskevat itsensä rehellisen ja ahkeran suomalaisin maineisiä riveihiin. Ihmiset kun säästävät sanojaan, samalla heidän on yhtä vaikea unohtaa toisten erheitä. Jos pidämme vapaana yhteyden lijat ihmissuhteessa muihin, silloin on huomattavasti helpompi tila jää anteeksi pyyntelun aiheuttamastanne harmista toiselle.
Minulle meni pitkä aika ennen kuin tajusin sen että, todellinen anteeksipyynnön käytö tässä kielessä on harva varsinkin miehillä. Aito katomus on legenda, joka on kauas unohdettu. Seuraus on tuhoisa, jonka saatta myrskyisena yönä iskeä perheeseen kuin paha painajainen ja hajottaa lapsiltaan pesän ja evätä heiltä äidin ja isän hellä rakkautta. Sen sijaan kuulu lause että, "Suomalainen on saanut vapaa kasvatuksen"! Ulkopuoliselle jää usein sellainen makuu suuhun että olet täysin riipumaton muilta. Se viestittää että sinun ei tarvitse kenenkään kanssa mennää käsi kädesäs vaan rakennat oma tietä, joka saatta mennä erämaan läpi. Pienen maahan en tietä kuinka paljon mahtuu niin paljon teitä? Ja kun jonaina päivänä niitä teitä on liika ja jolloin kustannuksiltaan käyvät kalliksi maksettavaksi. Tai ehkäpä jonaina talvisena päivänä päätyvät siihen päätöksen että olisi järkevä jakaa tilaa sydämessään toisen kanssa.
Jos jonaina päivänä toteat että suomalaisilla on vaikeita luonteita et vältämättä ole väärässä tai luulet olevasi masentunut. Jos myönnät että asia on näin se ei tarkoitta olet heikko tai olet pettänyt kansan identiteetin, vaan inhimmillisuuden kannalta se on mahdollista ja olet samalla tasolla kuin muut ihmiset, etkä enää korkeampi. Totuus kävelee askel edellä sinua paljasjalkaisena ja pysyy paljana kaikille nähtäväksi ja täällä maapallon pohjoisessa ei voi niin paljasjalkainen olla kovin monta kuukautta kun talvipakkasesta jäätyy.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ulkomaalainen, Sinut on haastettu:

http://punatukat.vuodatus.net/blog/351257

Ulkomaalainen kirjoitti...

Moi c i c l i s t a
Olet lämpimästi tervetullut minun blogini.
Arvostan syvästi nöyrä asennetta sinussa yhtenä suomalaisena.
Epäilemättä nöyryys antaa mahdollisuuden meidän olla hyödyllisiä toisillemme erilaisuutemme huolimatta.