sunnuntaina, joulukuuta 10, 2006

Hämmentävä Kertomus Historian

On monta syytä miksi minua kiinnostaa saada tietoa Suomen historiasta. Historiasta tarkoitan tosi tapahtumia, jotka ovat ajaneet tätä maata tähän tilaan, jossa minä ja sinä olemme. Merkittävä syy siihen on se että olen tämän maan asukas ja minun on parasta tietää menneisyydesta.
Sunnuntai 26.11.06 klo 17.15 ktsoin juttua yle2:lta nimellä kansakunnan käännekohta! Mitä mieltä olenko siitä, vai? Hämmennys ja väärennys Suomen historian. Ennennäkemätöntä valhetaito ja koko juttu ihan masentava painajainen. Luokaltaan väärä keksintö ehdottomasti ykkönen. Varsin kun niin monta näyttelijä näytteli taitavasti rooliaan vääristämään tätä historiaa.
Ehkä se oli vaan yksi syy ilmaista venäjälaisvihaliemisyyttä, jonka yle oli järjestänyt. Ja tällä showilla herättää suomalaisessa viha ja kateutta. Muutama poimittu ajatus sitä dokumentistä: Punainen armeja valloitti Suomea hetkessä, ministereille jaettiin itsemurha lääketabletia, Mannerheim pakeni ja haki pakolaista turvapaikka Ruotsista, ryssä vei kaiken, Ryssä juoppot kolkhozissa hallitsivat, suomalaiset kommunistit toimivat petturimaiseksi isänmaata kohtaan ja kävivät kostosotaa suomalaisia vastaan! Ohjelma oli tehnyt minusta todella vihaiseksi ja monen päivän aikana kävin kiivaita keskusteluja suomalaisystävieni kanssa.
Viime sunnuntaina samaan aikaan tuli vielä sekavampi juttu taas YLE2:sta jostan 60-luvulla nuorten mellakasta samasta ohjelman tekijästä. Sekin oli ihan oma keksimä juttu.
Kieltämättä usein ihmisille on vaikea myöntää tappoi, jonka isänmaa on kärsityn siitä joskus hostoriassa. Mutta juttu ei jää siihen vaan käydään toisten kimpuun sanallisesti nyt vaikka jälkikäteen.
Ja tänään samaan aikaan näin samaan naaman samasta kanavasta ,siis en edes halunut tietää mistä puhutaan, kun kertakaikkinen on vain valhetta ja juorua.
Kun muutenkin ei juuri näytetään mitään hyödyllistä Suomen hisotriasta yle tv:ssa. Ja ylipäätän Suomessa tv- ohjelmat ovat ihan surkeita yleistietojen jakamisen kannalta. Siis niillä ei ole minkäänlaista sija opettamisen roolissa. Sitten lpuujen lopuksi kun tule se on tällainen hemmentävä. Ehdotan tämän ohjelman tekijäille/tekijälle jäädä työttömäksi jos kerran osaminen ulottu tähän saakka eikä muuta osa tehdä. Kokemuksesta voin sanoa että työttömänä saa jällen aivot aktivoimaan ja lopulla saa otain hyödyllistä aikaan.

1 kommentti:

punahilkka kirjoitti...

Siis, mikä siinä oli valhetta? =/