tiistaina, marraskuuta 28, 2006

Äitini on pyhä

Uskomatonta se, mitä saanut aikaan propaganda aasialaisten naisista varsin kuinka alentava arvostelu asenetta lähi- idän naisia kohtaan.
Tämän likaisen ja rasistisen teon takana on montaa tekijää ja erilaisia syitä. Pelin arkitehtuurina toimiavat epäilemättä suurin osa uskontokunnat ja politiikka, jotka perjaatessa kulkevat käsi kädessä. Ja tässä näytelmässä media tomi välikätenä, joka levittää propaganda välistä toiseen. Noiden hahden ylivoimaisten tahon (uskonto ja politiikka) välissä ei koskaan ole luottamusta mutta aina ovat tukena toiselleen ja ei ihme että näiden petollisten peli sääntöjen johdosta kansalaiset hämmentyvät totuuden ymmärtämisestä. Olkoon omasta vapaasta tahdosta tai tahtomattomuudesta ihmisiä on jaettu ainakin kahten eri leiriin ja kun lisätään kateuden hiilet tähän tuleen vastavasti saadan aikaan todella hämmentävä soppa, jolloin harvalla on kyky erottaa totuutta juonista. Loputuloksena on ennakoluulo ja sitten tulemme olemaan piikkia toistamme lihassa. Uhrit ovat ihmiskunnamme heikommat. Kun on lyöty heidät maahan, tietysti seuraavaksi säälimme heitä, sehän kuulu tämän julman näytelmän käsikirjoituksen.
Lähi- idän kulttureissä äiti on perhen perusteet. Miehelle ei ole mitään yhtä loukkaava kuin olisi puhuttu herjaavasti perhen naisista. Jopa mies on valmis antamaan henkensä sen suojelemisesksi. Perhen jäsenten haavoituvin paikka on sen nainen ja ei ihme koska nainen on luonut sellaisen luottamuksen ja aseman itselleen.
Äiti on pyhä, ei koskaan petä, ei kirojaa, hän on nevuonantaja, hellä kuin perhonnen, turvaa, suoja ja lohduttava silloin kun jo loukattu. Hänellä on nämä kaikkit koska hän on kunniallinen nainen ja ansaitse kunniaan.
Ja täällä puhutaan kaikkia paitsi hyvää niistä naisista. Ja muka he eivät tietää mitä on hyvää, mitä ei? He ovat jääneet vailla elämän nautintoja, koska eivät ole monen kertaisesti avioituneet tai eivät ole avioliiton ulkopuolisella suhteessa!? He ovat outoja koska heidän rakkaus perustuu henkilökohtaisen tuntemuksen tulevan aviopariin ja inhimillisiin puoliin toisin kuin rahaan ja yhteiskunnallisen asemaan!?
On tavanomaista vannoa jumalan nimellä ja ihan hyvin juttu voi olla valetta mutta, jos jossain asian yhteydessä kun vannoa vedotaan äidin sieluun se on todella vakava ja tarkoittaa siitä että tilanteessa on käytetty viimeinen mahdollinen. Koska tätä mahdollisuutta jätetään usein käyttämättä.
""Minun kulttuurissani perhe on kuin pyhäkkö ja sen altari on Äiti.""

4 kommenttia:

anu kirjoitti...

Kiinnostava kirjoitus. Luulen ettei länsimaalaisten kritiikkissä esim. islamin uskoisten naisten asemaan liittyen ole kyse niinkään siitä, etteikö toisen kulttuurin naista arvostettaisi. Arvostelu kohdistunee enemmän siihen, onko naisella vapaus valita, millaisen aseman hän itselleen haluaa. Ajatus äidistä alttarina on ihan kaunis, mutta entäpä jos kaikki naiset eivät tällaista roolia itselleen toivo? Tuomitseeko yhteiskunta silloin toisinajattelijan?

Ulkomaalainen kirjoitti...

Moi Orange seeds
Kiitos kommentista.
Minulla on todella paljon sanottava tästä aiheesta. Tällä aihe piirissa meikäläinen joutuu julmin tuomiohiin muun muassa Suomalaisten puolesta. Näiden ennakoluulojen peruste on ja ainoastaan väärät tiedot ja propagandat, joita on levittänyt media. Media, joka alistuu voimakas vailtaisin tahoihiin.
Varmasti tästä aiheesta kirjoitan tulevaisuudessa lisää.
Minä en ole muslimi vaan tosi kristitty enkä usko, mitä toinen puhu Raamatusta ellen itse lue sitä pyhästä kirjasta. Myös miljoonat muut ihmiset, joita pidetään muslimina kun eivät olekaan ja heitä kohdellaan julmasti. Kysymys on mustamaalamisesta.
Itse olen toisinajattelija ja en vihaa yhteiskunta, joka ei kestänyt minua. Yhteiskunta itse on uhri. Ihmiset syntyvät vapaasti ja heillä on oikeus päättä omasta kohtalostaan. Minulla on ihania kauniita siskoja ja oikeastaan olisin toivonut että he sen sijan että koko elämän uhraavat lasten kasvattamisen, olisivat vaikka opiskelleet korkeampaan koulutuksen ja nauttineet elämään. Toki heidän ei tarvinnut kuulla minun toivomusta, koska minulla ei olekaan oikeus puutua heidän elämään vaan he tekivät sen mitä parhaiten he näkivät sopivaksi itselleen.
Muista Orange seeds että tämän kirjoituksen tarkoitus oli se että valittaa ennakoluulo tilanteesta, joka vallitse täällä ihmisten ajatuksissa.

anu kirjoitti...

On kyllä tosiaan ongelmallista ja tyhmääkin esittää kovasti arvosteluja asioista, joita ei kunnolla tunne tai ymmärrä, eli puhua toisista kulttuureista. Käytin islamia tässä tapauksessa vain esimerkkinä, en olettanut sinun olevan islamin uskoinen. Tarkoitin vain sanoa, että arvostelulla, joka sinänsä saattaa usein olla ymärtämätöntä, ei kuitenkaan välttämättä ole tarkoitus arvostella toisten kulttuurien naisia ihmisinä tai sanoa mitä heidän kuuluisi tehdä. Itse lähinnä vain toivon, että kaikilla naisilla olisi vapaus valita asemansa (kuten siskoillasi on) oli heidän valintansa sitten ura ja sinkkuus tai kodinhoito ja perhe.

Anonyymi kirjoitti...

Äidit tätä maailmaa kantavat. Miehillä ei ole kuin kyky ja halu tuhota..