torstaina, maaliskuuta 16, 2006

Ruoka kulttuuri


Sohvapöydällä oli pistaasi, paahdettu maanpähkintä, manteli, saksanpähkinä
kuorittuna, vaalea rusina, tumma rusian ja jokainen eri lautasella. Keitiön päydällä
ruokien lisäksi oli kaksitoista erilaista hedelmää ja ihan päällimäisenä isot
granaatiomenoita, joita oli hlkaistuu ja siinä houkuttelevat punaiset siemenet näkyvissä.
Vierana oli joukko suomalaista poikaa ja tytöä kavereita. Ruoka syötiin mutta hedelmiä ei juuri kukaan edes koskenut ja sohvapöydällä, missä pähkinät olivat vielä yksinäisempi.
Tosi asiassa en harkitsevasti yrittänyt kiusata ketään, vaan halusin antaa porukka kavereilla jotain erilaista kokemusta.
Oli melkoinen pettymys koska pää ruoan jälkeen ei enää mitään maistunut kenellekään.
Nimittäin kutsun yhteydessä ihan vitsinä sanoin jokaiselle että ei saa ottaa karkkia eikä chipsi mukaan muuten ei pääse sisään ja näin olleen ei kenelläkään ollut karkkia mukanaan.
Aika koetteleva tilanne suomalaisille.
Itse alkoin syödä hedelmistä ja pähkinöistä ja lämpimästi suusittelin ja kannustin muita tullaa mukaan. Hauska show alkoi vasta silloin kun napasin pähkinöitä ja samalla mainostaa että kuinka hyviä nämä ovat. Kuvittelkaa, ihan kuin olisin koe eläin keskellä olohuonetta. Vihdoin sain ainakin kolme kaveriä mukaan mutta suurin
osa ei edelleenkaan tahtonut maistaa.
Toki tämä tapahtui monta vuotta sitten. Nykyään enää en tarjoa kovin paljon hedelmiä
suomalaisille vierailleni.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

MOI AryAn,

Aivan loistava blogi!

Toivottavasti mahdollisimman moni suomalainen löytää tämän ja oppii jotain suomesta, suomalaisuudesta ja miltä meidän tapamme ulkomailta muuttaneiden mielestä tuntuvat. Mikä onkaan parempi tapa laajentaa omaa ajatteluaan ja saada hieman perspektiiviä asioihin kuin kuulemalla mm. sinun kokemuksiasi.

Mielenkiintoista olisi tietää, mitä hyviä ja huonoja puolia löydät suomalaisesta yhteiskunnasta ja ihmisistä!

Varsinkin huonot puolet kiinnostavat, sillä eikös "kaikki" suomalaiset pidä suomea maailman mallimaana, jossa kaikki toimii ja kaikkien on kovin helppo elää. Tuskin, vai mitä?

Ulkomaalainen kirjoitti...

Moi
Kiitos käynnistä.

Itse olen ulkomaalainen ja tiedän miltä tuntuu olla erilainen Suomessa. Molemmista osapuolista sekä suomalaisilla että ulkomaalailla on ennakoluuloja toisia kohtaan ja monta kertaa tekevät julmia johtopäätöksia toisia kohtaan. On ilmi selvä että meillä ihmisena jokaisella on aina parannettavan ja kehitettävän varaa asenteistamme toisiamme kohtaan. Tiedät hyvin että ei ole helppoa sanoa toiselle että hei kaveri olet väärässä ja voitko vielä kerran käydä ajatus maailmastasi läpi?
Sinun nöyrä asentesi on syvästi kunnioittava kun uskallat antaa lupaa toisille kotimaassasi arvostella sinua. Kaksi edellisessa postissa mamarumba mainitsi hienosti ja taitavasti muutaman seikan Länsimaalaisilta ja itämaalaisilta.
Kiitos mielipiteestasi ja arvosta sekä sinun että muiden suomalaisten mielipiteet kirjoituksistani.
Olet aina lämpimästi teretullut minun blogiin.

Anonyymi kirjoitti...

minä kyllä usein tarjoan ystäville kuivattuja hedelmiä, sekä porkkanaa, kurkkua, kukkakaalia, viinirypäleitä jms. dippikastikkeen kera.

Ja limua, ei koskaan. Kavereidenkin juhliin ovat minua varten ilmestyneet mehukannut ja vedet ja olenpa huomannut että moni muukin on jättänyt kuplajuomat.

Mutta onhan se sipsin ja karkin tarjoaminen turvallista ja helppoa.

Anonyymi kirjoitti...

Ehkäpä suomalaiset eivät tienneet, miten granaattiomenaa syödään? Ehkä kaikki suomalaiset olivat Painonvartijoissa oppineet, että pähkinöissä on paljon kaloreita. Hassu tilanne silti, ei voi muuta todeta. Kokeilepa uusiksi, josko suomalaisetkin ovat oppineet syömään hyviä ruoka-aineita? :)

Ulkomaalainen kirjoitti...

Moi suklaafriikki
Tervetuloa minun blogiin. Kiitos mielipiteestasi. Granaattiomenassa on vain erittain maukkaita siemenia ja niitä syödään vaan.
Tiedän että suomalaisilla on todella hyviä ruokia. Minulla on ollut lukemattomia tilaisuuksia nauttia erilaisten suomalaisten ruoka herkuista.
Pähkinä tarjouksesta muuten ihan tuore kokemus oli nyt viime sunnuntaina kun suomalaiset ystävät ja kaverit olivat käymässä ja päydällä oli erilaisia pähkinöitä ja rusinöitä tarjottava ja kaksi erilaista suklaata. Siis ei kukaan edes yhtään kiinnostunut suklista ja sen sijan pähkinät onneksi maistuivat hienosti:)! (Varsinkin minun oma tavan paahdettuja maanpähkinöitä, ne ovat kaikkien kaverieni ykkös suosikki pähkinä.) Muistuttin heille että, hei, miksi ei kukaan välittä suklaasta. Antsu heti vastasi että siinä on paljon kaloreita.
Minun mielestäni suomalaisten yleissivistys on aika korekealla tasolla ja tietävät että mitä ja milloin syödä.
Ja oikeastaan minä myös pidän suklaasta ja syön sitä mutta ei silloin kun on nälkä ja pitää syödä oikea ruokaa.
Muuten suklaafriikki sinulla on tosi siisti ja viihdyttävä blogi. Ulko-asu on tosi tyylikästä, rauhoittava ja komea se on. Onneksi olkoon.

Olen ylpeä sinusta emmi kun niin hyvä tapa jopa opetat kavereillesi. Muutenemmi tästä kurkusta tuli mieleen se että monissa itämaissa kurkua myös syödään kuin hedelmää.

Anonyymi kirjoitti...

Good design!
[url=http://mdejyctc.com/agkd/fryy.html]My homepage[/url] | [url=http://nafztpxq.com/zxtv/ckzm.html]Cool site[/url]

Anonyymi kirjoitti...

Good design!
My homepage | Please visit

Anonyymi kirjoitti...

Nice site!
http://mdejyctc.com/agkd/fryy.html | http://jyrwxxai.com/kdbv/vedy.html