maanantaina, helmikuuta 27, 2006

Näsijärvi

Jälleen tänä iltana oli mukavan tuntuinen kävellä Näsijärvellä.
Lumisellä järvellä kävellä ja kun nostaa päättä taivaalle, vaauuuuu..mitä näkymä, kaukaa
suloiset tähdet keimailevat. Niin pimeällä kun oikein tarkkaile niitä pieniä ja myös
vähemmän kirkaammat tähdet näyttävät kuin pikku ujot tytöt, jotka kuiskavat toisten
korville ja nauravat hiljaa oudolle miehelle.
järvellä, keskellä pimeä kun katsoo kaupunkia se on kuin lämmin koti, haluttava.
Täysin vapaa olo, vapaa palata kotiin tai pidemmälle pimeyteen.
Kokonaan vapautunut olo, ei kukaan häiritse, olet itse ja ympärillä lumisen järven valtio, mutta samalla kaipaus ihmisiin ja pelko yksin olemisen laajuudesta ja siitä että ei yksin
voi peittää koko järven yksinäisyytta, lisä halun palata kotiin.
Pimeän illalla Tampereen Näsijärven hämmästyttävän upeasta näkymästä ei voi olla
kiittämättä Suurta Luojaa.

10 kommenttia:

any kirjoitti...

Hei! Olen jo jonkun aikaa blogiasi lueskellut ja tässä vähän palautetta: Blogisi on yllättävä, rohkea ja kielellisesti luova. Aivan hymyilyttävän herkullista luettavaa. Käytät suomea kekseliäästi, enkä tarkoita "ulkomaalaiseksi kekseliäästi" vaan ylipäätään. Kaikki suomalaiset eivät kykene tämän tasoiseen kirjalliseen ilmaisuun, vaikka tekisivätkin muutaman kirjoitusvirheen vähemmän.

On hauska lukea ja nähdä Suomi ulkomaalaisen silmin. Luminen järven jää on minulle vain kylmän pitkän ja pimeän talven ruumiillistuma :) Kaikkea hyvää sinne pohjolaan!

Ulkomaalainen kirjoitti...

Moi Any
Kiitos erittäin rohkasevasta palauteestasi. Täytyy myöntää että se lämmitti sydäntäni. Joskus itsestäni tuntuu siltä että osan aika hyvin puhua suomea, mutta kun kirjoitan tekstia vasta silloin huoma että minulla on vielä paljon paranettava kielitaitoani. Olen varma että pystyn kehittää kielen taitoani koska haluan oppia kunnolla suomen kieltä.
Kiitos jälleen kerran sinulle any ja monille muille ihanille suomen kielen ihmisille, jotka jaksavat vilkaista minun päiväkirjani ja antavat niin rakentavia palauteita.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Löysin blogiisi tänään, oikein piristävä löytö. Minäkin ihailin tapaasi kuvailla asioita, etenkin tässä merkinnässä. Itämaista taustaa perineenä tunnistan näissä kuvauksissa jotain sitä leikittelevää käsitteistöä, mikä varmasti kohdallasi kivasti värittää tekstiäsi, suomenkieltäsi ja suomenkieltä yleensä (toivottavasti pidemmällä tähtäimellä).

Mukava lukea ajatuksistasi ja kokemuksistasi. Tunnistan niistä monta, jos en suoranaisesti omista kokemuksistani (osittain kyllä), niin ainakin toisen polven ulkomaalaisena (tai puolisuomalaisena) äitini kokemuksista ja tarinasta käsin. Vasta Norjaan muutettuani olen kunnolla saanut maistaa ulkomaalaisena olemista, ja täällä olen muiden silmissä aito suomalainen, vaikka todellinen identiteettini on monikulttruurinen..

Ulkomaalainen kirjoitti...

Moi mamarumba
Kiitos, ja edelleen kiitos mutta tällä kerta paljon.
Monikulttuurisuus on ollut minulle tuttu asia syntymästä asti. Sitä lähtien kun opin puhumaan olen ollut läsnä kun joku pidä oman rotunsa parempana kuin toinen. Mutta kokemuksesta sanon että se on rikkaus ja monivärinen kuin aavikon kukat kevällä ja kaikki ovat yhtä kauniita ja sitä huoma varsin silloin kun ne eri väriset ovat vierekkäin.
Hieno kun kävit minun sivustollani ja kiitos kauniista ilmaisustasi minun huonosta päiväkirjastani.

Ulkomaalainen kirjoitti...

Moi mamarumba
Kirjoitin sinun vieraskirasi viestin mutta sinun palvelin tarjoaa tunnisti viestini spamina, joten ei olut mahdollisuutta jättä sinulle viesti!
Sen takia jätän tähän sinulle viestin.
FireFox selaimella surfailin sinun sivullasi mutta selain ei tunnistanut suomen kielen ääkkösiä. Mutta norjalainen Opera selaimella ei ollut mitään ongelma. Tiedätkö monista syistä on ihmisiä, jotka käyttävät FireFox selainta muun muassa. turvallisuuden kannalta. Ja sitten sinun hieno sivusi saatta monille jäädä näkemättä.
menestystä ja iloisia hetkiä ihanan suloiselle perhellesi.

Anonyymi kirjoitti...

No voi harmi ettei vieraskirjaan kirjoittaminen onnistunut! Se elää välillä omaa kummaa elämäänsä. Mutta hyvä että kävin täällä kurkkaamassa ja näin merkintäsi. Lämmin kiitos terveisistä ja ystävällisistä sanoistasi!

Valitettavasti Front Page (Microsoftin), jolla olen tehnyt sivuni, ei tue kaikkien palvelimien standardeja. Sinänsä rajoittava ohjelma, mutta ainoa, jolla olen tottunut tekemään sivuja. Hyvä, että on etevämpiä kävijöitä, jotka selaimesta huolimatta jäljittelevät sivuilleni, that is, jos on tarpeeksi kiinnostusta. Mukavaa että kävit!

Jään seurailemaan päiväkirjaasi mielenkiinnolla, tervetuloa vastaedes minunkin blogiini. Ehkä vieraskirjaan rustaaminen onnistuu paremmin taas myöhemmin?

Anonyymi kirjoitti...

...ja piti vielä sanomani, että yhdyn niin tuohon monikulttuurisuuden tuomaan rikkauteen, sitä syntymästäni asti myös eläneenäni sekä maailmankatsomukseni yksi kiintiöpisteitä.

Kauniin analogian heitit. Aavikon kukat, ne pitäisi joskus nähdä.

Lännellä ja idällä on niin paljon vielä opittavaa toistensa ajattelutavoista, jos vain antaisivat sille mahdollisuuden rakentavammalla asenteella.. Molemmilla olisi opittavaa toisiltaan, mutta asetelma on edelleen vinoutunut, "Sivistynyt Länsi kouluttaa, Itä ottakaa opikseen"-tyyliin, vaikka ei saisi unohtaa mistä ensimmäiset sivilisaatiot saivat alkunsa sillä aikaa kun pohjolan viikingit riehuivat maailmalla barbaarien roolissa ;-)

Olemme todellakin kaikki yhden puun kukkia, ja yhden oksan lehtiä.

Anonyymi kirjoitti...

Good design!
[url=http://wmhvsfxt.com/rlvc/mvec.html]My homepage[/url] | [url=http://yzoatlwg.com/lcfl/orqz.html]Cool site[/url]

Anonyymi kirjoitti...

Well done!
My homepage | Please visit

Anonyymi kirjoitti...

Good design!
http://wmhvsfxt.com/rlvc/mvec.html | http://dhnzwvzr.com/qlod/xteh.html