maanantaina, helmikuuta 20, 2006

Kosketus


Suomalaiset kaverit keskenään eivät uskalla kosketta jopa toisten olkapäätäkään.
Kun pääse koskettamaan kauniisti ja ihan lempeästi ja asiallisesti toista vaikka olkapäätä on tärkeä askel luottamukseen. Tallaiset kosketukset lähentävät ihmisia toisille ja suhte on huomattavan rennompi.
Minä ulkomaalainen en ymmärrä tätä että kun kaverilla keskenään on niin vaikea haalata toisia mutta toisalta samassa ympäristössä nainen ja mies saattavat samana päivänä kun tutustuvat myös mennää sänkyyn!
Minä haalan monia suomalaiset kaverini ja he ovat ehkä jotenkin tottuneet minun erilaisuuteni.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

asia ei aina ole näin. ainakaan nuorten keskuudessa. meidän porukassa me halaillaan ja jopa pussaillaan (ei suulle) toisiamme.

tietenkin se on monille suomalaisille outoa. Saadaan välillä kummastuneita katseita, mutta maailma monikulttuuristuu koko ajan, myös suomi.

Läheisyys ón tärkeä osa ystävyyttä ja sun halailu tekee varmaan hyvää jäykille suomalaisille, vaikkei ne sitä itse ymmärtäisikään.

Anonyymi kirjoitti...

Halailu ja koskettelu on Suomessakin lisääntynyt viime aikoina hurjasti: vielä esim. 15 vuotta sitten se oli tosi paljon harvinaisempaa. Ja lisääntyy varmaan edelleen kun kansainvälisyyskin lisääntyy - ja hyvä niin :-)