keskiviikkona, maaliskuuta 18, 2009

Huumoria Ei Suomalaisten Kanssa Arjessä

Talon ovesta kun astut sisään monta kertaa voi käyd niin että vahtimestri ei regoi mitenkään kun tervehdit häntä. Vaikka sairalaan kun menet ja meinat kysyä heti ovella osaston osoitteen mihin olet menossa hyviin tapoihin kuuluu ensin tervehtiä miestä, joka istuu siellä vahtimestarin huoneessa. Mutta älä pety siihen mikäli et kuulekaan vastatervehdyksen. Vielä hauska on se että arjessa suomalaisten kanssa et tarvitsemaan huumoria koska siihen ei tule käytöä. Sen huomaa siinä kun vastassa suomalainen työntekijä/virkailija häntä niin jännittää että saattaa jopa pienestä epäselvyydestä hermostua.
Mitä jos oltaisin vähän rennompi kun puhumme asiakkaan kanssa? Mitä jäykempi työviikko se tuntuu enemmän rasittavammalta. Paine tuntuu niskoilla, hartioilla ja myös henkisesti oolo on hyvin jännittynyt ja kireä. Toisaalta itse ulkomaalainen on joutunut monta kertaa nolo ja haastavan tilanteeseen kun huumoria ei ole otettu vastaan tai ei ole ymmäretty lainkaan.

3 kommenttia:

ii kirjoitti...

Vähän yleistävä otsikko.

Jael kirjoitti...

Jopa entisessä työpaikassani Suomessa ei aina vastattu aamutervehdykseen....

emmi2410 kirjoitti...

Nämä ovat asioita, jotka ärsyttävät myös meitä supisuomalaisia. Tietyt naapurit eivät koskaan tervehdi ja olen monesti saanut kummeksuvia katseita, kun vitsailen vähän small talkina, kun joutuu tekemisiin tuntemattoman kanssa ohimennen. Kuka väittää, ettei ruokakaupassa tai bussissa saisi kommunikoida muiden kanssa?

Eivät kaikki suomessa syntyneetkään osaa tätä suomalaista hiljaisuuden kulttuuria. ;)