tiistaina, tammikuuta 30, 2007

Pakoon

mitä maksaa kuolemaa?
miten muka sen kirjoitetaan?
"se oleskeli ihan meidän naapurissa monta vuotta
emmekä koskaan osanut sitä valittaa", joku sanoi,
"jopa oli eilen meillä vieraana", toinen sanoi.
miksi, mistä nämä kaikki kärsimykset?
jossain nähdään unta levästä
toisaalla katsotaan leffaa
ja
jälkiruokasi syödään jätskiä.

en halua oppia lukemaan pyhää kirjasi,
sinäkin olit lukenut sen, jo,
anna minun rakastaa siskoni ja äitini.

olet itse kuoleman orjaa
olet lopulla tuomittu kuolemaan.

minä olen vain lapsi
et voi muuta minut
sinä tottelet isäntäsi vain,
oi sinä julmaa.

anna minun olla itseäni
anna minulle pyyhekumi, haluan pyyhiä kuoleman pois meidän seinistä.
Minä haluan pois tästä painjaisesta,
anna minun paeta, älä ammu minut takaa.

sunnuntaina, tammikuuta 21, 2007

Suomi, Sivistyksen Maa!

Suomen yhteiskunta on kokenut poikeuksellisen kehityksen hypyn ja kulkenut tuhannen vuoden matkan yhdessä yössä. Ja saanut itselleen vasta hiljattain moderniin sivistyksen puvun. Eurooppalainen traditio ja modernisuus, jonka ovat kehittäneet maat kuin italia, espanja, portugal ja niiden jälkeen ranska ja englanti. Sivistyksen kipinäthän saivat alkunsa lähi-idän alueeltä, kansakuntien keskuudessa kuin Assyria, Babylyn, Israel, Meedo-Persilaiset ja kreikkalaiset. Toisin sanojen Cradle of civilization on Mesopotamia, jonka jälkeen eurooppalaiset saivat sen sivistyksen haltuunsa.
Nykypäivänä Suomi on maa,jolla on näkyvä sija modernin ja sivistyneen pörsissä eurooppassa.
Jos englantilainen tai ranskalainen pidä itsensä paremapana ja enemmän oikeutettunamkuin(vaika sekin on väärin) toisalta on ymmärrettäväv koska heillä on ollut vahva rooli maailmanlaajuisesti. Juuri nämä maat ovat antaneet eurooppalle merkityksen.
Kun siirrytään suomalaisen yhteiskunnan asennetta, joka on erittäin voimakas ja kielteisesti niitä kohtaan, jotka muuttavat idästä tänne. Sitten edessämme on suuria kysymyksia. Ja jos tämä vaan saa jatkuun eikö asettaa suomeen eteen suuria haasteita jopa lähitulevaiuudessa, joista nuorella kansalla vaikea pärjätä niistä. Suomi on Suomi eikä mitään Ranska tai Englanti. Tämä kielteinen asenne ei pääty siihen että heiltä evetään työpaikoja vaan Suomalaiset kieltävät itsesltään jopa seurustella heidän kanssaan. Suomalaista yksilöä paheksutaan, joka on valinnut tumman puolison itselleen. Varsinkin tytöille on suuri häpeä saada puolisoa lähi-idästä ja se seuraa sen että joutuu yhteiskunnan hylätyksi. Vastaavasti suomalaisella on kova halu päästä länsimaalaisiin riheihiin ja saada hyväksynnän heiltä vaikka millä hinnalla hyvänsä yksilö tasolla.
Kaikki tiedämme mitä keskkieurooppalainen ajattele suomalaisesta jopa suomalaisen on vaikea tulla hyväksytyksi ruotsalaisille. Nyt kun on virrannut maahaan kaikilta kasnoilta tämä on tilaisuus, johon suomalainen voi tarttua. Suomalaisen ei tarvitse olla niin julma itseään kohtaan. Toisalta vaan voivat rakentaa ihan oman version yhteiskunta rakanteesta kun kerran täältä löytyy kiinnalaista, indialaista ja jopa Meedo-Persialaista. Sielläpäin perinteet elävät vahvasta menneisyys on kansojen peruste. Lapsille opetetaan hyviä tapoja, arvokkaita käytöksia
ja elämän arvoia, mitkä ovat ihmisten sosiaalisille yhteisolle tärkeitä. On tosi ikävä huomata että ulkonäkö on pitkälti ratkaiseva tässä maassa vaikka suomalaiset itse sitä vastoin väittävät. Kuinka moni ajattele järkevästi sitä suomalaista jolla on tumma puoliso vaikka kuinka olisi ihanteellinen? Sen sijan jos kysymys on saksalaisesta tilanne on totaalisesti erilainen. Ihaillaan sitä suomalaista, jolla saksalainen puoliso ja se on täydellinen valinta kaikkien mielestä vaikka kaveri ei oikeastaan tippakaan kunnioita suomalaisuutta ja suorastaan arvostele suomalaisuutta ja kohtele alentavasti suomalaisia tapoja!
Yleinen suomalainen mielipite, joka kerrotaan ulkospäin ihmisesta on se että "pitää uskoa tasaarvoisesti! " Kaikki ilmaisevat sanoin että, arvostamme ihmisisä "puoleetomasti ihon,rodun ja sukupuolen huolimatta ja jne. "
Ja minä tässä muukalaisena ulkopuolesta ajattelen että kuinka usein suomalainen miettiä siitä, mitä nuo ajatukset merkitsevät ja vertailevatko he ajatuksiaan käytöksiin!

tiistaina, tammikuuta 16, 2007

Pelastus

Ihana juttu kun vihdoinkin meidän toivomus myös toteutui. Nyt on koitannut pelastus keskellä pimeän oleville ahdingossa kansalle kun lumi alkoi tuomaan kirkautta ja valoa.
Kiitos luoja tästä siunauksesta ja tämä on se mihin meikäläinen voi kun taas joku on päässyt jopa haastattelemaan Jumalaa. (Katso vaikka itse)

torstaina, tammikuuta 11, 2007

Usi Blogi

Moi kansalaiset. Joskus minulla on jotain kerrottava tekniikasta ja tämä ei ole ihan oikea paikka, missä voisi puhua niistä. Olen aloittanut toisen blogin vaikka se on kesken mutta esitän sen kuitenkin, koska pelkän että en koskaan ehti esittää sitä. Se voi olla niin pitkän vielä työn alla että munulta jää monta asiaa kertomatta.
Andiafinn ei ole vain kaunis nimi vaan se on uusi nimi tästä lähtien.

Uusi vuosi, mutta onko mitään uutta?

Vuosi on vaihtunut mutta onko mitään uudistuntu? miksi nyt niin vuoden synkänä aikana juhlitaan vuoden vaihtoa?Vaikka en haluasikaan uskoa että vuodet niin nopeasti kuluvat mutta kuitenki vuosi nyt on 2007 ja puolestani sanon MoRo.
Mitä uutta? mitä on muuttunut? Uutta on uusi luku 2007 ja ikäviä uutisiä. Taivas on edelleen harmaa ja lunta ei näy missään. Karhut ovat heräilleet ja sen sijan meita ihmisiä enemmän nukuttaa. Mitä kammottava talvi, musta/pimeä maailma ja painava ilmaa. Ulkomaalaisilla on todella haastava tilanne edessään. Pitää painia tämän julman raskan pimeä ilmapiirin kanssa. Monia ulkomaalaisia taas jäälleen ja kertaa toisen vuoden jälkeen tänä vuonnakin nyt pääsivat aloittamaan suomen alkeiskurssia. Monille on tullut näistä kurseista elämän rutiini. Ja taas aloitetaan sillä että Suomen lipu: "Sininen väri on järvet ja taivas ja valkoinen väri on lumi!"
Mutta ei mitään hätä vaikka kesti niin kauan ennen kuin ehdin kirjoittaa vuoden eka kirjoitusta silti henki kulkee edelleen. Tässä olen vahvasti hengissä ja minua ei karhu syönyt eikä pimeyden julmuus tukahduttanut. Minustako vihdoin tulossa hämäläiseksi? Kai olen liian vanha taipuvakseen niin suuren muutoksen. Just mietin että eikö tällainen synkkä ilma voisi olla hyvä syy ihmisten lähestyä toisinn ja tiivimpi tekemiseen keskenään?