maanantaina, joulukuuta 03, 2007

vähemmistövaltuutettu Pelissä

Ulkomaailta haetaan työvoimaa silloin kun maassa on massa maahanmuuttaja työttömiä. Ehkäpä tavallinen kansalainen ei ymärräkään mistä on kyse, tuskin se johtu tyhmyydestä vaan politiikkojen pelien säännöt ovat liian monimutkaisia. Ja ei vältämättä jokaisella pelillä olla erilliset säännät. Maassa oleville maahanmuuttaijlle maksetaan toimeentulotukea ja sitten työvoimaa haetaan muualta eikä heille tarvitse opettaa Suomen kieltä. Tässä on lainaus Yle TV:n uutiset lauantai 1.12.07, Johanna Suurpäästä uusi vähemmistövaltuutettu muuttaa säännöt.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

En ymmärrä minäkään, miksi maahanmuuttopolitiikka on muuttunut vihreiden, rkp:n ja muiden idealistihaihattelijoiden temmellyskentäksi.

Miksi ihmeessä pitää hakea maahan lisää kielitaidottomia ja osittain sopeutumishaluttomia/ -kyvyttömiä maahanmuuttajia, kun maassa jo olevien maahanmuuttajien työttömyys on järkyttävän korkealla tasolla ja sopeutumisvaikeudet ovat ilmeiset? Eihän tällä politiikalla ole mitään tekemistä työmarkkinoiden tarpeiden kanssa. Mikä siis on peli ja millä säännöillä pelataan? Hyviä kysymyksiä.

Vastaus voi olla, että nämä em. tahot haluavat kasvattaa työttömien maahanmuuttajien määrää, jotta saavat sitten itse mahdollisuuden päteä ja loistaa erilaisissa maahanmuuttoprojekteissa ja maahanmuuttajien asemaa "parantavissa" järjestöissä. Ehkä myös jotkut yrittäjät haluavat mitättömään palkkaan tyytyviä työntekijöitä.

Varmaa kuitenkin on että me emme ole tyhmiä, vaikka poliitikot niin voivat kuvitella :)

PS. Sinä vaikutat sellaiselta tyypiltä, jonka hyväksyisin naapurikseni ja vaikka kyläilemään luonani. Hyvää jatkoa sinulle!