keskiviikkona, heinäkuuta 26, 2006

Rasistinen Kohtelu

Jos minulta kysytään että milloin on sinulla parhat ajat ollessasi Suomessa? Ehdottomasti vastaan "silloin kun minun ei tarvitse olla tekemisessa viranomaisten kanssa, silloin kun en joudu Suomalaisen virkailijan eteen asioimaan, silloin kun tarvitse käytdä kunnan lääkäri asemalla." Kerta kaikkia tilanne on aivan toivotonta jo sillä hetkellä kun löydän itsenä tiskin edessä ja vastaan on vihainen virka-nainen(usein), se on todellinen painajainen. Isona miehena yhtäkiä tyhmyys iskee päähän ja en ymmärrä Suomea ja yhtään mitä puhutaan. Ja virkailija ikään kuin vasta teroittanut miekansa ja täys valmius taistelu tilassa. Olo on täysin suojamaton, kuin lampaan heitettuna gladiatorin häkiin leijonien eteen.
Hyvät ihmiset mistä on oikein kyse?
Päivän valossa sinulle valehdellaan ja puhutaan sinua vastaan kaiken aikaa ja lopuksi pyydetään mustan paperin alle sinun kauniin allekirjoituksen.
Mitä sota tämä on? Mitä minä tai toinen ulkomaalainen on tehnyt pahaa sinulle arvoisa virkailija näin häntä tuomitset ilman syytä? Mistä erheestä oikein olen maksamasta pois?
Sitä on jo pitkää aikaa kun en ole enää sitä mieltä että perus suomalaisen luonteeseen kuulu rehellisyys, vaan väki pelkkää jostain syystä lajin rikkomista! Sen takia harvoin kuule että puhutaisin korroptiosta Suomessa. Syytä en tietä. (lkomaalaisviraston lahjusjutun tuomioita)
Tiedän että näitä rasistisia kohteluia ei ole loppua, mutta tunskinpä ikinä tottu niihin. Taas niiltä ihmisiltä, jotka kohtelevat niin huonosti puutu täysin oikea elämän asenne ja nöyryys. Asian mielenkiinto on siinä että nämä rasistiset ihmiset ovat varsinkin niitä, jotka hoittavat jatkuvasti ulkomaalaisten asioita. Siis kaveri on saattanut olla vielä edellinen päivä tytötön ja tänään hänelle maksetaan siitä että palvele asiakaita. Mutta äkkiä vaan siltä tuntuu että hän on jumala ja nuo ulkomaalaiset asiakkat on orija tai vuohia.
"Välillä on sellainen olo kuin olisi kaikille tilivelvollinen, jopa kadun juoppolle"

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä täytyy kokemuksesta sanoa, että Kelassa ja monessa muussakin julkisessa konttorissa on meikäläisenkin varsin epämiellyttävä asioida. Asiakaspalveluun ei näissä hommissa kyllä paljoa satsata. Niin että jos mietit, ettet ulkomaalaisena saa palvelua näissä konttoreissa, niin ei siellä saa muutkaan. Että tämmöstä. Eikö täällä ole kuitenkin sosiaaliturvat aika hyvällä tasolla kuitenkin?

Anonyymi kirjoitti...

Virastopalvelut ovat jostain syystä kyllä Suomessa tönkköä, vakavamielistä puuhaa, ja asetelma usein todellakin niin kuin olisi polvillaan jonkin suuren voiman edessä. Toki myönteisiä poikkeuksiakin löytyy, niin paljon virkaihmisestä tietysti riippuu.

Norjasa olen kokenut positiivisen leppoisaa ja ystävällistä asennetta virkaihmisiltä. Ylipäätään paljon palvelumielisempää porukkaa niin virastoissa kuin liikkeissä.

Palveluammatti hyvät ihmiset! Muistaisivat sen asian, että ovat etusijassa auttamassa ihmisiä! Toki valvomassa myös että kaikki menee pykälien mukaan, mutta olisi varmasti paikallaan joillakin kuulostella itseään, missä menee raja neuroottisen epäluuloisuuden ja lainkuuliaisuuden välillä..