sunnuntaina, syyskuuta 25, 2005

jälleen kerran hän

Moi Kaveri
kopotan ovellasi
vaikka et ole kutusnut
laulan tuntemattoman äänen
mutta lempeän laulun
Tulin sanoman sinulle sen että
että...
minä...
näin hänet
Hän oli aivan tuttu näköinen
vaikka ei koskaan pysy pysyvästi ystäväksi!
Ei kukaan muu ollut kun Hän
oli kaunis
rakastettava
...
olin tiellä kun Hän tuli
iski
vaikka sattui
mutta
oli haluttava.
Joka vuosi tule niin äkillisesti
pistää
rakastuttaa ja sitten jättää.
Kaiken mitä tekee on ainutlaatuista.
...
toista sen, toista sen mitä teit

lauantaina, syyskuuta 24, 2005

Kerjäläinen

On vaikea kuvailla kuinka pahalta minusta tuntuu kun Tampereen Hämeenkadulla näen jonkun ulkomaalaisen naisen tai miehen, joka kerjää rahaa.
Usein mitä itse olen nähnyt itämaissa tämä surkea elämäntapa tulee siitä että maan johtajat sortavat kansalaisia ja sen sijan että maan tulot käytetään ihmisten hyvinvoinnin edistämisen sitä käyttävät oman valtan etujen hyväksi. Ihmisiä piesestä asti opetetaan nöyrtyä kaikille, totella mitä tahansa käskyä ja ei koskaan ajatella että hänellä on myös oikeuksia. Jos pysyt matalana ja lasket päätä alas silloin saat pyytä nöyrästi päivän leipää ja pysyt kiitollisena että tännän saat elää.
Mutta tänne Suomeen kun tullaan astumme ikään kuin eri planeetan. Täällä ei kukaan kuolee nälkään, täällä kaikill ihmisenä on oikeus elää ja hengittää.
Pari viimestä viikkoa olen nähnty muutaman ulkomaalaista naista ja iäkästä miestä, jotka Tampereen Hämeen kadulla ja kaupojen ovillä säälittävän näköisenä pyytävät rahaa kulkijoilta! Miksi? Muualla kun olen nähnyt näitä kerjäläisiä minusta se on häpeä sille yhteiskunnalle, jossa ihmiset joutuvat kerjämään, jotta pysyvät hengissä. Suomessä myös se on erittäin ruma nähdä sellaisia ihmisiä kadulla mutta ei mitenkään sitä voi syytä Suomen yhteiskuntaa.

Raamatussa sanotaan: ”Kun meillä siis on elatus sekä vaatetus ja suoja, me tyydymme niihin.”(Timoteukselle 6:8)
..Olkaamme tyytyväisiä mitä meillä on...

keskiviikkona, syyskuuta 07, 2005

Tuomio

Helpottaako jossain tilanteessa sinua kun sanot voi että kun nämä tummat& mustat ulkomaalaiset:

  • ovat murhaajia ja rikollisia
  • ovat raiskaaja ja naisia pahoinpitelijöitä
  • ovat niin epärehellisiä ja huijareita
    .ja jne

Onko nyt hyvä olo? Oletko sinä sitten hyvä ihminen? Tilanteessa jos on niin paljon pahoja ja kauheita mustia ja tummia ihmisiä ympärillä se on tarvetta ainakin sinä tässä olet hyvä ja pyhä ihminen.
Tunnen erän suomalaisen firman, joka tekee kauppaa aasialaisten firmojen kanssa. Nyt puhumatta monista tärkeistä kaupan käynnin säännöistä, joita kyseinen suomalainen yrittäjä rikko, mutta lisäksi oli kiinnostava ja erittäin mielenkiintoinen juttu. Nimittäin toinen puoli valiti siitä että paketti tavarat perille päästyään kun avaamme ihan selvästi on huomattavissa että rikkinäisiä ja roska tavaroita löytyy, mistä on kyse?
Suomalainen firman johtaja erittäin vakuuttavasti vastasi että ”no kun työntekijät tietävät mihin tavara on lähdössä saattavat ihan tahallaan pakata rikkinäisiä tuotteitä ja taas tämä on sellainen asia, johon minä en mahda mitään ja tietysti tämä on riski, johon teidän on varauduttava”!!!
selvä
….
Jos toisten tuomitseminen vääristä syyteistä auttaa sinua korvaaman heikon omatunnon aukon on hyvä tietää että se on paha tapa.
...Yritä olla rehellinen itsellesi...