lauantaina, syyskuuta 24, 2005

Kerjäläinen

On vaikea kuvailla kuinka pahalta minusta tuntuu kun Tampereen Hämeenkadulla näen jonkun ulkomaalaisen naisen tai miehen, joka kerjää rahaa.
Usein mitä itse olen nähnyt itämaissa tämä surkea elämäntapa tulee siitä että maan johtajat sortavat kansalaisia ja sen sijan että maan tulot käytetään ihmisten hyvinvoinnin edistämisen sitä käyttävät oman valtan etujen hyväksi. Ihmisiä piesestä asti opetetaan nöyrtyä kaikille, totella mitä tahansa käskyä ja ei koskaan ajatella että hänellä on myös oikeuksia. Jos pysyt matalana ja lasket päätä alas silloin saat pyytä nöyrästi päivän leipää ja pysyt kiitollisena että tännän saat elää.
Mutta tänne Suomeen kun tullaan astumme ikään kuin eri planeetan. Täällä ei kukaan kuolee nälkään, täällä kaikill ihmisenä on oikeus elää ja hengittää.
Pari viimestä viikkoa olen nähnty muutaman ulkomaalaista naista ja iäkästä miestä, jotka Tampereen Hämeen kadulla ja kaupojen ovillä säälittävän näköisenä pyytävät rahaa kulkijoilta! Miksi? Muualla kun olen nähnyt näitä kerjäläisiä minusta se on häpeä sille yhteiskunnalle, jossa ihmiset joutuvat kerjämään, jotta pysyvät hengissä. Suomessä myös se on erittäin ruma nähdä sellaisia ihmisiä kadulla mutta ei mitenkään sitä voi syytä Suomen yhteiskuntaa.

Raamatussa sanotaan: ”Kun meillä siis on elatus sekä vaatetus ja suoja, me tyydymme niihin.”(Timoteukselle 6:8)
..Olkaamme tyytyväisiä mitä meillä on...

Ei kommentteja: