torstaina, toukokuuta 14, 2009

Hubbelin Parhaat Ottama Kuvat

Katsokaa mitä Hubbel on saanut aikaa. Todella upeita kuvia, hyvänen aika mitä tuolla avaruudessa tapahtuu, joita me emme edes huomakaan. Näitä kuvia voi kiinnostaa nöhdä ulkomaalaisia kuin suomalaisia myös. Klikka kuvasta pääset näkemään muita upeita kuvia.

keskiviikkona, toukokuuta 13, 2009

Suomi palauttaa irakilaisia turvapaikanhakijoita!

Pari päivä sitten kuulin uutista, jonka mukaan Iraqilaisia palautetaan kotimaahaansa. Tämä asiaa jopa ulkomaalaisten keskuudessa jakaa hyvin jyrkästi mielipiteet. Iraqissa on vain muutama alue missä on turvatonto ja järjestys ei ole hallituksen eikä sen parempaa amerikalaisten hallinnassa. Niiden kaupunkien nimet täällä jopa meille tullut tutuksi kun kuulemme uutisissa niin jatkuvasti. Kun taas on monia alueita, missä ei olekaan mitään sodan ja terrorismin huolia. Jälkimäisessa mainitussa alueelta sanotaan että asiat on hyvässä mallissa koska maa uudelleen rakkennetaan ja todellisella työtekijällä on tarjoattva paljon työtä.
Ja näin olleen täällä osa ulkomaalaisista on sitä mieltä että on erittäin hyväksi jos maahaanmuuttovirasto tiukentaisi linjaa niin että huolellisesti tutki hakemukset. Koska osa hakijoista eivät ole todellisuudessa tulleet alueilta, joka on turvatonta vaan keksivät kokonaisen tarinaan. Nämä pahentavat niiden tilanne ja mainetta jotka oikeasti ovat turvan tarpeessa. Taas toinen osaa sanoo että tänne pitää tulla kun länsimaiset ovat evänneet meiltä kaikkia hyvää.
Vuorostaan minun ei tarvitsee olla mitään mieltä tässä asiassakaan..
Tässä on pätkä lainaus Ylen uutisesta asiasta"Suomen maahanmuuttovirasto arvioi, että Etelä-Irakista ja pääkaupunki Bagdadista kotoisin olevat turvapaikanhakijat eivät tarvitse enää kansainvälistä suojelua. Myös Pohjois-Irakin autonomisen kurdialueen tilannetta pidetään rauhallisena."