maanantaina, joulukuuta 29, 2008

Jezhwan On Iranilainen Blogi

Iran tarkoittaa "arjalaisten maata". Maassa ihmiset ajattelevat että heidän kotimaa anutlaatuinen ja ranilainen ei koskaan voinut kuvitellakaan että joutuisi pakolaisena ulkomaille ja kokesi syrijntää. Nyt on niin käynyt ja jopa Suomessa asuu monta tuhatta iranilaista pakolaisena. Iranilla on vanha ja rikas kulttuuri, silla se on entinen Meedo-persia, joilla oli merkittävä vaikutus ihmisen historiassa. Olisimme toivoneet meille olisi säilynyt yleistä mainetta maailmalla, jota oli (iranilaisilla) ennen vuotta 1979.
..jezhwan

Vuosi 2008 kuvassa

Vuosi 2008 ei ollutkaan niin rauhaissa kuin oli luvattu. Jopa tämä vuosi oli talous ongelmien räjähys kausi. Katsokaamme maapallomme vuosi 2008 valokuvissa.

keskiviikkona, joulukuuta 24, 2008

KHO piti voimassa somalimiehen karkotuspäätökset

"Korkein hallinto-oikeus piti voimassa kahden Helsingissä ryöstöjä tehneen somalimiehen karkotuspäätökset. KHO antoi tänään päätöksen tapauksessa, joka koski kolmen somalimiehen karkottamista ja maahantulokielto..." yle.fi:sta
Aina silloin töllöin on huomanut kun jotakuta ulkomaalaista on uhattu maasta karkottamiseen mikäli hän rikkoo joku yleistä sööntöä tai poikea määräyksista! Mutta en kuitenkaan itse ole kuulut kymmenen vuoden aikana joku ulkomaalainen olisi maasta karkotettu, jolla on jo ollut pysyä oleskelulupa. Eilen tiistai 23.12.08 kuulimme ylen uutisista että poliisi saa karkottaa kahta somalimiestä maasta takaisin somaliaan milloin tahansa. Aika herkkä aihe ja se jakaa mielipiteet asiassa. Ulkomaalaisen asemassa äkillisena asiasta päätelleen voisin ajatella ainakin kahdella eritavalla a)onpa rohkea päätös ja ansaitsevatkin todella karkotusta tai b)hyvänen aikaa miksi niin raju päätös ihmisista kuka tahansa voi syylistyä rikokseen. Vaihtoehto "a" tule siitä että haluaisin mielyttää suomalaisia ja saada heiltä hyväksynnän kun taas "b" ilmaisee enemmän suvaitsevaisuuttani, joka on nykyään trendi. Sen takia trendi että tyypi voi olla sisäisesti suden luontainen olemus, joka raatelee lajitovereitaan mutta päältäpäin ottaa hyvän tahtoisen sanan saarnajan roolin. Nykyään pitää suvaittaa kaikenlaista kuten eräs poliitikko vähän aika sanoi "ei voi suvaita suvaitsemattomuutta." Ylen uutisessa haastateltiin suomalainen poliittinen asiantuntia, jonka mielestä somalian pääkaupungissa ainakin tilanne on rauhallinen minne miehiä voi karkottaa! Samassa uutisaportissa oli puhumassa Suomen somaliliiton puheenjohtaja Said Karshe Aden, joka muun muassa sanoi että suomalainen järjestelmä on epäonnistunut kohtaamassa somali populaatioon(somali vähemmistö). Mitä voisi sanoa: Ulkomaalainen sanoisi että lakia pitää kunnoittaa kaikissa tapauksissa ja kukaan ei ole oikeutettu tekemään rikollista ja aiheuttamaan toisille harmia. On tosi asiaa että suomalaisilla on vielä pitkää matkaa hyväksymään ulkomaalaisia. Ei ole todella helpoa olla erivärinen ja eritaustainen kuin vltaväestö.
Yritän uskaltautua ja kirjoittaa joskus karuista koulun käynti kokemuksista Tampereelta tällä blogilla.
Ylen Uutinen Aiheesta Teksti Muodossa
Ja
TV1 Tiistai klo 20.30 23.12.2008

maanantaina, joulukuuta 08, 2008

Maahanmuuttajat Hommiin

Maahanmuuttajat Hommiin! no älä nyt niin hätäile sinä ulkomaalainen, kaikilla on oman vuoronsa. Nyt ei todellakaan tarkoitetaan ketä tahansa maahanmuuttaja vaan maahanmuuttajalääkäritä. Syystäkin suomen mediasta rohkeasti puhutaan siitä että maahanmuuttajalla on vihdoin työpaikka. Onneksi olkoon poliitikot, mikä saavutus. Kukaan enää ei voi väittää että syrijtään maahanmuuttaija ja se että suomessa maahanmuuttajalla on vaikea päästä töihin. Kun niin monta eurooppalaista lääkäriä päässyt töihin(pääkaupungin seudulla). Mistä voi tietää, ehkäpä tämä uutinen kannusta Tampereen kaupunkia niin että siellä seudullakin ulkomaalaislääkäreitä päästetään siivous tai bussikuljettajaksi töihin. Ulkomaalaiset ovat jo olleet ihmeissaan siitä että miksi suomalainen lääkäri niin helposti unettomuudesta kärsiville potilaille kirjoittaa masennuslääkeitä ja pään kivuista migreenilääkeitä!? Saa nähdä mitä kirjoittaa maahanmuuttajalääkäri maahanmuuttaja työttömälle potilaalle lääkeitä. Terveyskeskuslääkäri on yhä useammin maahanmuuttaja

lauantaina, joulukuuta 06, 2008

Ykseys

Kukapa voisi selittää tämän ihmeellisesti toteutunutta ykseyttä. Sehän on suuri kynnys aviopareille kulkea nykypäivänä samansuuntaisesti kovin monta vuotta rinnakain nyt puhumattakaan isosta perheesta. Katsoka näitä lintujen liikeitä, ihmetelkää ja jos on aikaa hetki miettikää tätä viisautta, joka on tämän ykseuden takana.