keskiviikkona, maaliskuuta 21, 2007

Ilmakuvia Afrikasta

Upeita ilmakuvia Afrikasta

tiistaina, maaliskuuta 13, 2007

nenäkkyys vai typeryys?

Itse asiassa on ihan hyvin mahdollista että nämä kahta onnetonta ominaisuutta juurtuvat samassa persoonassa. Toisin sanoen, yksi ja sama pyöräjäpää mies voi olla sekä typerä että asiaankuulumatton. Ja itse kyseinen taudin kantaaja mies henklö ei edes huomakaan mitään erityistä vikaa, koska sehän kuulu asiaan. Kun maahanmuuttaja tulee Suomeen viranomaiset tai jotkut muut valpaat fiksut Suomalaiset antavat sille ihmiselle ihan perustiedot muun muassa. minkälaiset ovat Suomen maan tavat. asioita kuin "älä kysy ihmisiltä heidän palkka määrästä, naisilta ei kysytään ikää, aina voi puhumalla esittää asiaan eikä väkivallalla..." Kuitenkin löytyy ulkomaalaisia, jotka ihan tahallaan toimivat täysin sääntöjen vastaisesti. Ja itse asiassa niiden lukumäärä on aika paljon. Tämä porukka ajattele niin että Suomi on niin pieni ja tuntematon maa, jolla ei ole mitään positiivista annettava! Ja tämä on juuri heidän tyhmyyden alkua. Koska he ovat antaneet kaiken omaisuutensa jopa vaarantaneet henkensä, jotta pääsisivät Suomeen. Ja tosi asiaa on se että tämä on paras paikka heille oppia paljon arvokkaita opetuksia elämästä. Tämä on paras paikka heille oppia arvostamaan tosi pieniä seikoja, jotka perjaatessa ovat sivistyneen ja rauhallisen elämän tosi salaisuuksia. Olen itse toistuvasti törmänyt ulkomaalaisiin, joiden uteljaisuus suorastaan ärsyttävät minua suunattomasti. Tänään aamulla työasian yhteydessä minulla oli mahdollisuus vastaanottaa tosi typeriä kysymyksiä toiselta ulkomaalaiselt. "Mitä sinulle maksetaan? mitä on tuntti palkkasi? mitä on kuukausia palkkasi? Mitä on veroprosentti, 18 vai 29 prossa? Ei tällä edes saa paskaakaan! miksi teet tätä hemmetti työtä? miksi et ryhdy bussikuskiksi?..."
Uskokaa tai älkää mutta nämä olivat sanan tarkuudella osaa kyseisen Herra Typerän kysymykset! Kysymys ei ole mistään vanhasta alzheimer potilasta miehestä vaan alle kolme kympisesta, joka piti itsensä viisampana kuin koko maan asukaista. Joitakin minuuttia sen jälkeen poistuin paikalta tosi vihaisena ja erittäin loukattuna. Koko päiväni meni ihan pipariksi. Pitääko tosiaankin olla niin tyly että uskaltaa suoraan sanoa tämän kaltaisille tyypeille että vetää nenäsi pois minun asioistani muuten se on entinen kärsä? Vai mitä pitää tehdä? Ei mitään voi korvata niin pahan olon, mitä joutuu kärsimään loukkauksen jälkeen. Koko päivän olen ollut tosi vihainen(toki olen edelleenkin vihainen) ja varmasti vielä kestää aikaa ennen kuin voi unohtaa jutun.

perjantaina, maaliskuuta 09, 2007

Pakolaisuus&Työttömyys, käsi kädessä

Pakolaisuus ja vakava työttömyys tilanne, vielä tähän päivän saakka ovat kulkeneet käsi kädessä. Onko nyt vihdoin maahanmuuttaja pakolaisen pelastus koittanut kun jotkut viranomaiset uskaltavat paperista lukea ääneen todellisia lukuja työttömyys määrä tilastoista. Mitä on tpahtumassa? onko siis koko maassa olemassa ihmisiä, joita kutsutaan pakolaisia? Pakolainen on titteli, joka on lahjoitettu väkisin osa-porukka ihmisille. Tässä eivät ainoastaan viranomaisia hävettänut pakoilaisen nimikkeen puhumisesta ääneen, vaan sen tittelin kantajia myös hävettää. Niitä ihmisiä valtavasti pelottaa ilmantua julkisuuten sillä tittelillä. Kun heitä kutsutaan pakolaiseksi heistä tuntuu kuin kutsutaisin teloituksen.
Yle:n Aamupeili klo800 uutisoiti tänään 9.3. pakolaisista työtömistä, kuunnelkaa Jaana Hernelahti kommenti.

tiistaina, maaliskuuta 06, 2007

Kuunpimennys

Kuulimme uutisista kuunpimennyksestä lauantai-iltana. Kuunpimennys oli näkynyt lauantai yönä parhaiten maan länsi- ja pohjoisosissa. Itse en päässyt näkemään kuunpimennystä mutta BBC:n sivuilta katsoin hienoja kuvia. Tässä tuli mieleen miten kansat jossain mualla ajattelevät tästä asiasta. Aasian ja afrikan maissa auringonpimennys ja kuunpimennys liityvät taikauskoihin. Silloin kun kyseiset pimennykset tapahtuvat ihmiset pitävät meteliä. Jokainen ottaa käteen joku astia ja jollain keppillä lyövät sitä, samalla huutavat kovalla äänellä. Uskotaan niin että kuu tai aurinko on jäänyt pahan hengen jumiin ja meteli pelottele niitä henkiä. Tai jopa uhraavat eläimiä jotta kuu tai aurinko pääsevät pimeydestä vapaaksi. Harmi paikka on siinä että väki ei tietä että itse ovat pimeydessä. Klikka kuvasta ja sinäkin nautti noista kuvista